Spara pengar

Av Jonny 2015

Spara pengar är enklare än du tror. Sedan barnsben har jag fått höra orden:
Det är de små utgifterna man blir rik på inte de stora inkomsterna!

Jag tror nog att det ligger en hel del i detta. Det är med pengar som man tjänar pengar. Kan man då spara ihop en bra grund så ökar förutsättningarna för att kunna öka sitt kapital ytterligare. Det upplevs av de flesta som mycket mer positivt att tjäna mer pengar än att spara pengar, trots att det sistnämnda ofta är mycket enklare. Hur kan man då spara pengar? Man kan handla billigt, man kan vara sambos, man kan utnyttja gratistjänster, man kan bara vara smart, man kan spara dem på bra och dåliga ställen, mm. Här nedan får ni lite tips på hur man kan spara pengar både på lång och kort sikt.

Spara på Gratistjänster

Det finns mycket man kan göra helt gratis på nätet. Varför ska man då betala för det?

Man kan exempelvis skicka gratis sms via internet men med sitt eget mobilnummer som avsändare. Ett annat sätt är att skicka efter gratis varuprover på produkter. Gratis varuprover hittar du på GratisListan.se. Du kan även få Gratis biobiljetter! och Gratis kläder! Detta får du genom att registrera dig och sedan samla poäng. Det går snabbt att tjäna bra med poäng som man sedan kan handla för.

Handla billigt

Varför handla dyrt när man kan handla billigt. Detta är ett ypperligt sätt att spara pengar. Att handla begagnat är ett sätt. Blocket, tradera och ebay är några som erbjuder bra andrahandsmaknader. Att handla via auktioner är ett annat sätt att komma undan billigt. en-krona.se har underhållande auktioner som startar på just en krona.

Spara på din vikt

Övervikt är dyrt. Att pendla i vikt innebär att du ständigt måste köpa nya kläder. Du riskerar att bli sjuk på grund av din övervikt samt att bli sjukskiven på grund av åkommer som är ett resultat av din övervikt. Att vara borta från jobb kostar mycket pengar, det vet vi alla. Försök därför att hitta en lämplig vikt för dig som du kan bibehålla och som du trivs med. Klicka här om du vill gå ner i vikt!

Spara på El

Det går att spara en massa genom att dra ner på elförbrukningen. Några tips listar jag här men jag kan även rekommendera eon.se där man hittar massor av tips.

Håll rätt temperatur. Det räcker med minus 18 grader i frysen, plus 6 i kylen och plus 12 i svalen.

Ställ in maten kall. Varm mat i kylen tvingar aggregatet att jobba i onödan.

Använd kokkärl med plan botten och koka med locket på. Då får du full effekt av energin du använder.

Vänta tills maskinen är full. En full diskmaskin drar lika mycket energi som en halvfull.

Hellre torktumlare än torkskåp. Tumlaren drar mindre energi.

Duscha kort. Duschar du fem minuter i stället för en kvart minskar du årsförbrukningen med 1 500 kWh.

 Jämför och byt elavtal! <---

Spara på lånen

Undvik att låna pengar. Låna pengar via SMS. Pengarna inom 10 minuter. Det finns många sidor som erbjuder detta vilket kan vara bra om man absolut måste låna pengar för kortsiktiga kostnader. Man ska dock vara medveten om att det ofta blir dyrt. Låna inte om du inte måste och tänk på hur mycket det kostar. Ofta lönar det sig att vänta med att köpa saker tills man har sparat ihop pengarna. Vill du veta mer om hur olika lån fungerar ska du läsa mer på Lånehjälp.se


 • Spara på din Bil

  Din bil kostar en förmögenhet, vilket du säkert märkt. Inte bara är det dyrt att köpa bil det kostar även att äga. Bensin, försäkring, parkering och skatt spär på din månadadskostnad. Har du dessutom lånat till bilen så betalar du även ränta på lånen. Har ni två bilar i hushållet kanske det kan löna sig att sälja den ena. Ofta är det mycket lönsamt att åka kollektivt de få tillfällen då man faktiskt behöver två bilar. Räkna ut vad din bil kostar per månad. Risken är stor att det tom hade lönat sig att åka taxi de gånger du behöver den andra bilen. På inrikesresor.nu kan du jämföra priset på olika resor inom landet så kan du på så sätt räkna ut om det lönar sig att ha bil. • Placera dina sparpengar

  När du väl sparar pengar så gäller det att föröka dem. Det finns en mängd sätt att placera sina pengar på. Själv använder jag internetsiten avanza för mina placeringar. De har både billiga avgifter och bra informationstjänster. Har man svårt att följa med i marknadutvecklingen kan man prenumerera på diverse nyhetsbrev. Vill man ha ett kostnadsfritt alternativ kan jag rekommendera dagens industris hemsida, www.di.se, där det är lätt att följa i marknadsutvecklingen.

  Res billigt

  Att resa är ett sant nöje och här kan man spara mycket pengar genom att hitta ett billigare alternativ. Billiga resor inom Sverige hittar du på inrikesresor.nu. Här hittar du billiga flyg till Thailand och här hittar du billiga resor och information om Kambodja. Du kan även pröva att söka på pricerunner.com.

  Inkomstförsäkring

  Inkomstförsäkring är en produkt som kompletterar ersättningen från a-kassan vid arbetslöshet, vilket gör att du kan spara mycket pengar. Om du blir arbetslös är det inte mycket pengar du får ut trots att du betalt in till a-kassan. Vet du hur mycket du får? Kan du försäkra din inkomst? Testa på accept.se

  Samla lån

  Att ha många små lån och krediter kostar på sikt en förmögenhet. Genom att samla dina lån och krediter kan du sänka dina löpande månadskostnader och på sikt spara pengar. Läs mer om att samla lån och krediter.